Oldal kiválasztása

Vendéglátóipari tisztítószerek

Vendéglátósként a legfontosabb a vendégek maximális elégedettsége. Akár a kiszolgálásról, a felszolgált ételről, italról, akár a körülményekről és a tisztaságról van szó. 

Mindenki arra törekszik, hogy a legjobb eredményt érje el a legolcsóbban. Sokunknak a beszerzéseknél az is életbevágó, hogy ne kelljen több helyről rendelnünk vagy beszereznünk a szükséges eszközöket, anyagokat. Ilyenkor jól jön egy olyan webáruház, amely mindent egy helyen kínál.

Ha ezt a cikket olvasod, biztosan tudod, hogy milyen tisztítószerekre van szükség a vendéglátóiparban. De hadd adjunk pár tippet környezetbarát szempontból is!

A legfontosabb, hogy a lehető legjobb áron a lehető legjobb kiszerelést kapjuk meg. Legyen kíméletes a felülethez, de maximálisan fertőtlenítsen (virucid, baktericid, fungicid). Emellett például egy mosószer esetében a legjobb fehérítő hatású legyen.

Mindenképpen szükség lesz egy felület lemosásra, fertőtlenítésre alkalmas tisztítószerre. Ezek általában nagyobb arányban tartalmaznak aktív klórt, mint a lakossági forgalomban lévő termékek. Így koncentráltabbak, kevesebb kell a vízbe, hosszabb ideig elég.

A mosogatáshoz szintén széles hatás spektrumú szer szükséges, ami többféle kórokozót is elpusztít. Ezek a szerek nem csak a mosogatáshoz használható zsíroldó k, általában a konyhai felületek lemosásra is használhatóak.

A dolgozóknak szüksége lesz egy fertőtlenítő hatású szappanra, akár a konyhán dolgoznak, akár felszolgálnak. Ezeknél a szappanoknál, kézfertőtlenítőknél nagyon fontos a bőr védelme, hogy ne száradjon ki a bőrfelület, hisz elég sokat kell használniuk. Ugyanezt a szappant használhatják a vendég mosdókban is.

A munkafelületeket fertőtlenítéséhez olyan szert kell alkalmaznunk, amit nem kell feltétlenül lemosni, így gyorsítva a munkafolyamatokat.

A gépi mosogatáshoz mosogatószerre és öblítőre lesz szükség. Ezek összetétele nem tér el jelentősen a lakossági forgalomban lévő mosogatószerekétől, kiszerelésükben azonban sokkal gazdaságosabban.

A sütők és szagelszívók takarításához ajánlott hab állagú, erősen zsíroldó hatású tisztítószereket választani. Figyeljünk arra, hogy milyen felületen akarjuk alkalmazni ezeket. Könnyen károsíthatja a festett felületeket, az alumínium és horgonyzott anyagokat.

A WC, mosdó takarításához zsír és vízkőoldó hatású anyagot keressünk, ami nem tesz kárt a felületekben. Lehet kapni olyan tisztítószereket, amik hab állagúak, így gazdaságosabbak és kisebb eséllyel folynak le a felületről.

És végül a legfontosabb, a vendégtér takarítása. Ez az a hely, ahova belépve a vendég első benyomását szerzi, tehát itt mindennek csillognia kell, és jó illatnak kell belengenie a helységet. Erre különböző illatú tisztítószerek elérhetők, közben jó lenne olyat találni, ami szinte minden felületen alkalmazható. Fontos, hogy ezek ne legyenek nagyon maró hatásúak, hiszen ha véletlenül még vizes a felület és a vendég ruhájához ér, kárt tehet a színben és szövetben, ez pedig nem igazán jó pont a vendéglátóhelynek.