Oldal kiválasztása

Vegyszermentes tisztítószerek

A tisztítószerek végigkísérték az emberi fejlődést, hiszen tisztítószereket valamilyen formában mindig is használtuk. Érdekes, hogy hajlamosak vagyunk úgy a jövőbe nézni, hogy közben a múlt nagy tapasztalatára csak legyintünk egyet, és úgy gondoljuk, hogy a jelen vívmányai nem csak egyedülállóak, hanem már tökéletesek is.

A tisztítószereknél szemléletesebb példa erre talán nem is kell.

Miért?

Takarításra először nyilván valamilyen természetes anyagot használtak, hiszen nehéz elképzelni, ahogy az ősembereknek kapacitásuk és tudások lett volna a túlélés mellett különböző kemikáliákat kotyvasztani.
A civilizáció fejlődésével és az igények növekedésével a higiénia is előtérbe került. Később, az ipari forradalom során az ember megalkotta a vegyszer alapú tisztítószereket. Ez után ráébredt a hosszútávú hatásairaönmagára és környezetére is károsak lehetnek ezek a vegyszerek.

Az utóbbi években újra a vegyszermentesen előállított tisztítószereket favorizáljuk, szeretnénk visszatérni a természetes és biztonságosan használható alternatívákhoz. Újra fontos, hogy visszakövethet legyen mit tartalmaz, amivel az otthonunkban takarítunk és napi szinten érintkezünk vele. Sajnos ezt sokszor nehezíti a bizalmatlanság, amit az évek alatt a vásárló ellen felépített marketing és gyártási folyamat csak tovább erősít.

Természetesen mindkettőnek helye lehet a boltok polcain, hiszen a szigorú ellenőrzések alapján megfelelő biztonsági intézkedések mentén nyugodtan használhatóak a vegyszeres tisztítószerek is háztartási környezetben. Azonban nem véletlen, hogy a vegyszermentes tisztítószerek újra virágkorukat élik. Egyre többen ismerik fel, hogy valóban csak egy bolygónk van és nem fog varázslatosan megváltozni a jelenlegi helyzet. Az ipari szennyezések, az allergiák és a tartós betegségek mind elkerülhetőek vagy tünetmentesen tarthatóak az alternatív, természetes alapú változatokkal.

Pont ezért ezeket termékeket olyan vásárlóknak ajánljuk, akiknek a vegyszer hatékonysága mellett a természet védelme és a szeretteinek az egészsége vagy biztonsága is legalább olyan fontos.