Oldal kiválasztása

Tisztítószer

Az emberek vásárlási szokásai különbözőek, függetlenül a marketing és sales osztályok által annyira szeretett összefüggési statisztikáktól. Emiatt is olyan nehéz hiteles és valódi összehasonlítást készíteni arról, hogy általában mire költünk. Lebonthatják nyugodtan nemre, korra, iskolázottsága, lakhelyre a vásárlási szokásaiankat, de ezzel csak arra tudnak választ adni, mit veszünk előszeretettel, nem arra, hogy miért. 

Minden háztartás fenntartásához jelentős mennyiségű tisztítószert vásárolunk éves szinten – kivéve, ha otthon készítjük a saját tisztítószereinket. Ilyenkor valóban csak az alapanyagokra költünk. De még ezzel együtt is, ha végzünk, egy gyors összesítést hamar kiderül, hogy évente magas összegeket fordítunk tisztítószerekre.

Ezért a tisztítószer gyártói és forgalmazói egy része multifunkciós termékekkel próbálja levenni lábáról a vásárló közönséget. Megint mások specializálódott termékekkel hódítanak, azt az elvet követve, hogy jól csak akkor dolgozol, ha tökéletesen ismered, amit el kell végezned. Mellette tudjuk, hogy a 2010-es évek óta a bio termékek korát éljük, így természetesen itt is óriási előnyre tettek szert a környezetkímélő tisztítószerek gyártói.

A tisztítószerek kiválasztása is teljesen egyén függő, még akkor is, ha vannak emberek, akikre jobban hat a marketing, mint másokra. Viszont ami sokkal fontosabb a marketing által ígért csodáknál, az a minőség

Csakúgy, mint máshol, a tisztítószereknél sem biztos, hogy a legnagyobb kiszerelésű és egyben legolcsóbb tisztítószer a legalkalmasabb. Ugyanakkor az irreálisan magas ár, és visszakövethetetlen származási hely sem garancia a minőségre. 

Ha tudatos vásárlóként tudjuk, hogy mit várunk el a pénzünkért, és szeretnénk élni a szavunkkal akár a környezetvédelmi, akár más fontos, 21. századi témákkal kapcsolatban, mindenféleképpen tájékozódjunk a forgalmazókról, mielőtt vásárolunk tőlük.