Oldal kiválasztása

Környezetbarát mosószer

A mosószerek olyannyira részei a hétköznapjainknak, hogy valószínűleg már el sem tudjuk képzelni milyen kényelmetlenséget jelentene a hiánya. Nem tudnánk csak úgy bedobni egy adag mosást lefekvés előtt, vagy a kedvenc nadrágunkból eltávolítani azonnal haza érkezés után a makacs foltot. Tulajdonképpen mindenkinek mást jelent a jó mosószer, vagy egyáltalán hogy mit használ a mosáshoz. Gél, por, kapszula? Mindet mosószernek hívjuk.

Ezt a képletet bonyolítja azt, hogy a 21. századra égető probléma lett a klímaváltozás kérdésköre. Kézenfekvő, hogy előbb-utóbb megjelent a piacon a környezetbarát mosószer is. Lényegében a termék abban különbözik a hagyományos társaitól, hogy a környezetbarát mosószert előállító gyártó és az adott termék vásárlója együttesen tesznek a környezetvédelemért. 

A környezetbarát tisztítószerek és mosószerek lényege tehát, hogy összetételük és a kiszerelésük a lehető legkevesebb kárt okozzák a természetben. Ezért minden esetben a szelektív hulladékgyűjtést vagy az újra felhasználható csomagolást támogatják. Ráadásul a maximális felszereltség érdekében kiegészítő eszközök is készülnek ugyanezen az elven (például tányérmosogató kefék, WC tisztító kefe, speciális mosószer adagoló).

Nagyon fontos megjegyezni, hogy környezetbarát mosószerek éppúgy képesek ellátni a feladatukat, mint a hagyományos mosószerek. Nem a vegyszere vagy a mesterséges anyagok mennyiségétől függ a termék hatékonysága, hanem a felhasznált anyagtól és annak a minőségétől. 

A környezetvédelmi elkötelezettségen felül miért érdemes váltanod?

  • Természetes összetevőkből készülnek,
  • Kevésbé roncsolják a ruhák szálat és színezettségét,
  • A program lejárta után nem marad a ruhában olyan vegyszer, ami irritál – ez főleg kisgyerekek esetében fontos,
  • A lefolyóba jutva, onnan pedig a környezetbe visszakerülve sem károsítja az ökoszisztémát,
  • Az előállítása ideális esetben kevésbé terhelő, emiatt az ára is kedvezőbb.