Oldal kiválasztása

Környezetbarát mosó- és tisztítószerek

Mára már a mosó- és tisztítószerek az emberek hétköznapi életének részét képezik, és az idő előrehaladtával újabb és újabb termékek jelennek meg a piacon a széles igények kielégítésére.
Egyes gyártók a termékeik specializálódását, míg mások éppen a termékeik univerzalitásukat hirdetik. Tulajdonképpen csak nézőpont kérdése, hogy melyik üzletpolitika a szimpatikusabb számunkra. Az viszont biztos, hogy egy 21. századi háztartástól már elválaszthatatlan a használatuk. 

Sajnos be kell látnunk, hogy a tisztítószerek egy jelentős része káros emberre, állatra és a környezetre egyaránt. Ezt az utóbbi években nemcsak a vásárlók látták be, hanem számos gyártó is. Napjainkban rohamosan emelkedő igényt mutatnak a környezetbarát mosó- és tisztítószerekre. Ezt kihasználva sok terméken indokolatlanul szerepel a bio vagy környezetbarát címke.

Ha szeretnénk biztosra menni, és kiküszöbölni, hogy a nagy gyártócégek marketing fogásainak az áldozatai legyünk az elköltött pénzükkel együtt, a következőket érdemes betartani. 

  1. Ha szeretnénk környezetbarát mosó- és tisztítószereket vásárolni, akkor mindig győződjünk meg az adott termék eredetéről és hitelességéről.
  2. A környezetbarát mosó- és tisztítószerek bogarászásánál vessük össze az árakat és igyekezzünk a reális határokat belőni. Egyáltalán nem igaz, hogy ha valami környezetbarát, akkor legalább ötször olyan drága, mint a hagyományos társa. 
  3. Kerüljük a „mindenre is jó” termékeket! Az univerzális termékek lényege a sokrétű felhasználhatóság, de ez sosem szabad, hogy azt jelentse, az adott termék szó szerint mindenre jó.

És mi az, amit elvárunk egy környezetbarát mosó és tisztítószertől?

  • legyen biológiai úton lebomló,
  • a bőrhöz gyengéd, és ne legyen erősen maró hatású,
  • használata után ne maradjon a felületen vegyszermaradék, ami esetleg egy kisgyermek szájába kerülve ártalmas lehet.